phone 0478 12 14 52 (Michel Férir)

Laadpalen

Fossiele brandstoffen staan steeds meer ter discussie, niet alleen voor verwarmingssystemen maar ook voor voertuigen. De transitie naar elektrisch aangedreven voertuigen is duidelijk ingezet, maar het aantal publieke laadpalen stijgt onvoldoende snel. Een laadpaal in je bedrijf of in je woning kan dan een oplossing bieden.

Meer en meer bedrijven zetten in op hernieuwbare energie. Aan eigen werknemers en/of bezoekers de mogelijkheid bieden hun elektrische (bedrijfs-)wagen op te laden op de parking of in de parkeergarage van het bedrijf geeft uiting aan de bewust milieuvriendelijke bedrijfscultuur.

Wie zich een elektrische wagen aanschaft, heeft vaak ook nood aan een elektrisch laadstation in of aan zijn woning. Dergelijke laadstations zijn compact qua formaat, maar bieden toch een goede verhouding tussen verbruik en laadtijd. In vergelijking met een publieke laadpaal is een eigen laadstation thuis comfortabeler en ruim goedkoper. Het opladen via een laadstation gaat bovendien tot 10 keer sneller dan via een gewoon stopcontact en is veiliger. Voor een lichte laadinstallatie, met een vermogen van 3,7 of 7,4 kW, volstaat het gewone stroomnetwerk. Wie een zwaardere uitvoering kiest, moet beschikken over een driefasige aansluiting van 400 V met nulleider.

Heeft u nog vragen over laadpalen?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x